Interieurfotograaf Wesley Bergen – Over mij

‘Foto’s zijn zo mooi als de betekenis die eraan vastzit’

Mijn fascinatie voor architectuur en interieur vormt de basis voor mijn passie voor fotografie. Ik raak geïntrigeerd door moderne bouwstijlen, high-tech en innovatie. Waar creativiteit wordt verbonden met vooruitstrevendheid. Dat is ook wat ik zelf ben, vooruitstrevend – ik probeer altijd voor te lopen op de ontwikkelingen binnen mijn werkveld. Op de hoogte te zijn van de huidige trends en deze te implementeren in mijn werk om zo de beste beelden en service te leveren. Ik heb de ambitie om het beste mogelijk te creëren en ik geloof hierdoor dat de wereld van architectuur- en interieurfotografie niet voor niets op mijn pad is gekomen. Soms kom je met iets in aanraking en dan weet je ‘dit is het’.

Deze passie voor fotografie ontstond pas echt in 2015 toen ik voor het eerst begon met het vastleggen van de architectuur in mijn woonplaats Amsterdam. Dit begon als hobby, maar groeide al snel uit tot hetgeen waar ik mij dag in dag uit mee bezig houd. Nu fotografeer ik sinds 2017 op professioneel niveau, eerst voor een groot gevestigd fotografie bedrijf, daarna vanuit mijn eigen architectuurfotografie-bedrijf Mangilo en sinds 2020 onder mijn eigen naam. De reden daarvoor is dat ik geloof in een persoonlijke aanpak. Ik wil mijn klanten laten kennis maken met wie ik ben, omdat dit een grote rol speelt in hoe ik te werk ga.

Inmiddels fotografeer ik voor een vaste klantenkring van opdrachtgevers met wie ik een warme zakenrelatie onderhoud. Het is mijn missie om een langdurige relatie op te bouwen met bestaande- en nieuwe opdrachtgevers waarbij we kunnen werken aan mooie projecten.

Daarnaast geloof ik in storytelling, dat iedere woning en elk gebouw een verhaal vertelt. Dit verhaal wil ik graag vertellen door middel van mijn fotografie. Mijn doel is dan ook om betekenis en diepgang te geven aan het werk dat ik maak en lever. Ik kan een bepaalde flow creëren van beelden die de visie van de opdrachtgever vertaald en tegelijkertijd een gevoel overbrengt en emotie losmaakt. Om die reden zorg ik altijd voor de juiste compositie, het beste licht en let ik op verschillende materialen.

Ik wil me continu ontwikkelen om zo te blijven presteren als vooruitstrevend internationaal fotograaf op het gebied van architectuur en interieur. Mijn werk is technisch, gedetailleerd en precies, maar bovenal straalt het een boodschap uit. Een boodschap die ik samen met mijn klant wil samenstellen en uitdragen.